Tidskriftsarkiv 2015-

2015 Nr 2

LURÖ

Ett temanummer om Lurö? Vilken strålande idé! Att ingen kommit på det tidigare!
Vi är många som har ett förhållande till Lurö. Var och en på sitt sätt och med olika utgångspunkter. Gemensamt för de flesta av oss är vi bär på många sköna minnen från denna oas och tillflyktsort. Själv återvänder jag dit åtminstone en gång per sommar sedan ett 25-tal år tillbaka. Ibland helt ensam, ibland med nära och kära. Till Lurö tar jag mig med hjälp av Örnvalds turbåtar, det hör liksom till, och gör sedan mina stråk på ön.
Vad det är som gör Lurö till en så fantastisk plats är svårt att klä i ord. Det är känslan att vandra på de mjuka och urgamla stigarna, här och där mötas av storslagna vyer där Vänern öppnar sig framför ens ögon och den ständigt skiftande naturen. Det ger mig ett lugn och en rofylldhet, som jag aldrig upplevt någon annanstans.
Härliga upplevelser vill man ju gärna dela med sig av och förmedla till andra. I det här numret delar jag med hjälp av andra författare och många fina bilder med mig mycket av ”mitt” Lurö och hoppas att jag kan väcka lusten hos andra att upptäcka denna pärla – ön i Vänerns mitt och Säffle kommuns sydligaste utpost.

ANDERS FALK, numrets redaktör

Innehållsförteckning:
Mitt i Vänern HANS KONGBÄCK
Där fram 1905 ANDERS FALK
Sjövana ANDERS FALK
Historien på spåren HANS OLSSON, SOFIA ANDERSSON
Ruinen som lever BENGT WADENSJÖ
Marianne & Sune ANDERS FALK
Ganska tyst i klassen ANDERS FALK
Fyren ANDERS FALK
Alltid Lurö ANDERS FALK
Vårdar ön CLAES ÅKERBLOM
Bisyssla INGVAR ARVIDSSON
Tegelbruket ANDERS FALK
Plats för konsten ANDERS FALK
Värmlandsreceptet LENA SEWALL
Värmlandskrysset PER-ENAR HEDLUNDFör att köpa detta nummer kontakta kansliet. E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Telefon: 054-10 06 19

 

<< TILLBAKA

logoE-post kansli: kansliet@varmlandsk-kultur.com   Telefon 054-10 06 19   Postadress: Verkstadsgatan 1, 652 19 Karlstad
Besöksadress: Verkstadsgatan 1, Karlstad   Bankgiro 5681-7091