Tidskriftsarkiv 2015-

2015 Nr 5

FÖRENINGSLIV

35 år har gått sedan tidskriften Värmländsk kultur såg dagens ljus för första gången. Det var frukten av att människor i Kulturvärmland slöt upp bakom tanken om en gemensam publikation för både bredd och spets. Vi som var med hösten 1979 och vintern–våren 1980 minns många och långa möten men också snabba beslut – det blev en förening, det blev en tidskrift, det blev snart också en ny festival som arrangerades under fyra år i följd.
Det har gått några år sedan dess och det är värt att uppmärksamma det som var en gång. Men i det här numret gör vi mer än att vara retrospektiva. Här talar vi om Föreningsliv – livet som skapas genom att människor förenas för gemensamma idéer kring något de tycker är roligt, och viktigt.
Föreningarna i Värmland av idag är minst lika många och minst lika livaktiga som förr. Ungdomar av idag har samma driv som i folkrörelsernas guldålder. Om det kan du också läsa i det här numret av Värmländsk kultur.

PETER OLAUSSON och BERITH SANDE, numrets redaktörer


Innehållsförteckning:
Föreningsliv och livet i föreningarna PETER OLAUSSON
Om värmländsk kultur PETER OLAUSSON
Dåtiden, nutiden, framtiden PETER OLAUSSON
Förenade i nya former BERITH SANDE
Världsalltet LENA BONNEVIER
Vi vill öppna dörrar GUNVOR NYMAN
Lajv GUNVOR NYMAN
En oförtröttlig eldsjäl OLLE ÖSTERLING
Långt borta och nära LENA SVENSSON
Värmlandsreceptet LENA SEWALL
Värmlandskrysset PER-ENAR HEDLUND

För att köpa detta nummer kontakta kansliet. E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Telefon: 054-10 06 19

<< TILLBAKA

logoE-post kansli: kansliet@varmlandsk-kultur.com   Telefon 054-10 06 19   Postadress: Verkstadsgatan 1, 652 19 Karlstad
Besöksadress: Verkstadsgatan 1, Karlstad   Bankgiro 5681-7091